Χαμοφάσουλα


Τα Χαμοφάσουλα είναι μια ντόπια ποικιλία που ευδοκιμεί  στην κοιλάδα Μαντουδίου σε ένα προστατευόμενο οικοσύστημα  απαράμιλλου κάλους σε χλωρίδα και πανίδα με άφθονα νερά και έδαφος πλούσιο σε κάλιο και μαγνήσιο,που σε συνάρτηση με το μικροκλίμα της περιοχής δίνουν μια ξεχωριστή γεύση  και μια ιδιαίτερη νοστιμιά

Σε μέγεθος είναι μέτριο φασόλι που ξεχωρίζει για την ελαφρά ωχράδα του, λόγω της μεγάλης ποσότητας αντιοξειδωτικών που βρίσκονται στο εξωτερικό τους περίβλημα και επηρεάζουν το χρώμα τους

alt

Για τους περισσότερους αποτελεί ιδιαίτερη  διατροφική τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για τις ουσίες αντιγήρανσης που περιέχουν

 Τα Χαμοφάσουλα έχουν εξαιρετική θρεπτική αξία, καθώς

είναι πλούσια σε πρωτεΐνη,αδιάλυτες

και κυρίως διαλυτές φυτικές ίνες, φολικό οξύ, κάλιο, σίδηρο και μαγνήσιο

Παράλληλα, είναι χορταστική διατροφική επιλογή.Το φλούδι  τους είναι πολύ λεπτό ως ανεπαίσθητο .Οπτικά φέρουν μικρό βαθούλωμα στο Καλλιεργούνται  παραδοσιακά και πωλούνται συσκευασμένα με την εγγύηση της AGROMANT.gr

Στη Κουζίνα για τη καλύτερη Φασολάδα:

Βάζουμε από το βράδυ τα χαμοφάσουλα στο νερό.

Την άλλη μέρα στη πρώτη βράση τα ξαφρίζουμε

και ρίχνουμε  ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

Δέκα λεπτά πριν το βράσιμο ρίχνουμε σέλινο ,καρότο,ντομάτα,αλάτι,πιπέρι

Μόλις βράσουν ρίχνουμε το λάδι και σερβίρουμε.

Αν τα θέλουμε χυλωμένα τα αφήνουμε λίγο περισσότερο.

Καλή σας όρεξη !!!!