Ιδιαίτερη γεύση και μοναδική νοστιμιά επηρεασμένη από το μικρόκλιμα της περιοχής μας και τα καλιούχα χώματα του κάμπου μας
Οι “φακές Μαντουδίου” ξεχασμένες από τη δεκαετία του ’50 αναβίωσαν το 2008 από την AGROMANT και μπήκαν σε παραγωγική διαδικασία ,ενώ πωλούνται ΜΟΝΟΝ συσκευασμένες .
Έχουν όνομα και ταυτότητα DNA και αποτελούν πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων βραδείας απορρόφησης, φυτικών πρωτεϊνών, φυτικών ινών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων,ενώ είναι πλούσιες σε βιταμίνες, αλλά κυρίως σε αυτές του συμπλέγματος Β. και αποτελούν πηγή ασβεστίου και σιδήρου.
Παράγονται παραδοσιακά στα ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ και σύμφωνα με τη μέθοδο (Ο.Γ.Π.) Ορθή Γεωργική Πρακτική.